2014. jún 22.

Seth MacFarlane

írta: filmsztárok
Seth MacFarlane

Seth MacFarlane Emmy-díjas szórakoztatóipari szakember, akinek egyik leghíresebb munkája a Family Guy című sorozat. A másik a Ted, minden idők legsikeresebb korhatáros vígjátéka, amely több mint 545 millió dolláros összebevételt ért el. A folytatás készülőben van, a bemutató 2015 nyarán várható.

SethMacFarlane.jpg

Legújabb munkája: Hogyan rohanj a veszTEDbe?

MacFarlane animációt és dizájnt tanult. Tehetsége felkeltette a FOX csatorna vezetőinek figyelmét, akik felkérték, készítsen egy pilotot egy létrehozandó rajzfilmsorozat számára. MacFarlane fél év alatt létrehozta a félperces bemutató kisfilmet, amiből a Family Guy kinőtt. A pilotnak ő volt a kreátora, animátora, forgatókönyvírója és rendezője, ráadásul az ő hangján szólalt meg az összes férfi szereplő. Munkáját 1998 májusában mutatta meg a FOX vezetőinek, hetekkel később zöld utat kapott a sorozat. MacFarlane 24 évesen a televíziózás legfiatalabb executive producere lett.

Az évek során MacFarlane három Emmyt kapott a Family Guyért (legjobb animációs szinkron, legjobb zene és szöveg, legjobb rajzfilmsorozat).

Egyebek között az Amerikai fater (American Dad!) és A Cleveland Show (The Cleveland Show) társkreátora, executive poducere és szinkronhangja. Szintén executive producere A Flintstone család (The Flintstones) legújabb változatának, valamint a Cosmos: A Space-Time Odyssey című dokuszériának, amelyek jövőre kerülnek adásba.

MacFarlane ünnepelt dzsessz-zenészként teltházas koncerteket ad, első albuma két Grammy-jelölést kapott.
2011 szeptemberében ő vezette a Comedy Centralon a Roast című celebgúnyoló show-t, ő az egyetlen, aki harmadszor volt roastmaster.

2011. szeptember 11-én, mivel téves időpontot kapott, tíz perccel lekéste azt a gépet, amely később a World Trade Center északi tornyába csapódott.

Szólj hozzá

színész rendező MacFarlane