2014. júl 22.

Charlize Theron

írta: filmsztárok
Charlize Theron

CHARLIZE THERON  napjaink egyik legnagyobb színésznője. Karrierjének egyik csúcspontja a 2003-as A rém (Monster) volt, amelyért számos más díj mellett Oscar®-t és Arany Glóbuszt kapott. Legutóbb bemutatott filmje: Hogyan rohanj a veszTedbe?

Charlize_Theron_wikipedia.jpg

Legutóbb hatalmas sikert aratott a Prometheus főszerepében, ezt megelőzően a Pszichoszingli (Young Adult) című független fekete komédiában szerepelt, többek között Arany Glóbuszra jelölték alakításáért.

2008-ban a Megváltás (The Burning Plain) című drámában játszott, amelynek producere is volt. Ugyancsak 2008-ban a Hancock női főszerepét alakította, a vígjáték az év harmadik legtöbb bevételt hozó filmje volt.

2005-ben a Kőkemény Minnesota (North Country) főszereplője volt, többek között Arany Glóbuszra és Oscar®-ra jelölték alakításáért.

A Peter Sellers élete és halála (The Life and Death of Peter Sellers) című HBO-produkció női főszerepéért Arany Glóbuszra, Emmyre és a színészkamara díjára jelölték.

A dél-afrikai származású Charlize Theron csáberejével a Két nap a völgyben (2 Days in the Valley) című filmben találkozott először a közönség, ha nem számítjuk A kukorica gyermekei 3. (Children of the Corn 3) című rettenet egyik epizódszerepét. Ezt követte Az ördög ügyvédje (The Devil’s Advocate) és a Nyomul a banda (That Thing You Do!).

További fontosabb filmjei: Egyedül nem megy (Trial and Error), Sztárral szemben (Celebrity), Joe, az óriásgorilla (Mighty Joe Young), A bűn állomásai (The Yards), Az asztronauta (The Astronaut’s Wife), The Cider House Rules (Árvák hercege), Hulla, hó, telizsák (Reindeer Games), Férfibecsület (Men of Honor), Bagger Vance legendája (The Legend of Bagger Vance), Édes november (Sweet November), 15 perc hírnév (15 Minutes), A jade skorpió átka (The Curse of the Jade Scorpion), Az olasz meló (The Italian Job), Æon Flux.

Szólj hozzá

színész CharlizeTheron